Ana içeriğe atla

İnternet güvenliğiniz için Mywot kullanın


Web Güvenliği (MyWOT) Güvenli Web Araması ve Tarama



140 Milyon Kullanıcısı olan ve Makine Öğrenimi tarafından desteklenen ücretsiz tarayıcı uzantıları, mobil uygulaması ve API gibi farklı şekillerde kullanılan, bir web sitesinin erişilmeden önce güvenli olup olmadığını kontrol etmenize izin vererek size temiz ve güvenli bir tarama ortamı sunar.

Hızlı, Kolay, Ücretsiz Basit ve güvenli bir tarama deneyimi sağlayın. Eklenti tarayıcınızı yavaşlatmaz, kullanımı kolaydır ve ücretsizdir

WOT Web Sitesi Kontrolü İnternet güvenliğinizin sağlanması. 
WOT sizi dolandırıcılıklara, kötü amaçlı yazılımlara, haydut web mağazalarına ve tehlikeli bağlantılara karşı korur. Eklentiyi aktif ettiğinizde her hangi bir siteye girmeden önce size o sitenin güvenilir olup olmadığını hemen gösterir.
Bu sistem MyWot kullanıcıları tarafından sitelere verilen oylamalara dayanarak size göstereilir ve güvenilir bir uygulamadır.

Örneğin; NotŞeysi.blogspot.com siteine girdiniz ve MyWot eklentiniz açık.
O siteyi sürekli kullanan ziyaretçiler MyWot üzerinden siteye Çok iyi site diye oy vermişse tarayıcınızın sağ üst köşesinde Yeşil yani güvenilir simgesi görünür.
Ya da NotŞeysi.blogspot.com sitesine çok kötü site diye oy verilmiş ise tarayıcınızın sağ üst köşesinde kırmızı yani güvenilmez simgesi görünür.



Web itibar simgeleri size yol gösterir. WOT eklentisi kurulduğunda tarayıcınızın adres çubuğunun yanında küçük bir çörek şeklinde simgesi görürsünüz. Simge, sitenin derecelendirmesini ve itibarını gösterir: yeşil, güvenli bir web sitesini, sarı,  temkinli olmayı ve kırmızıda  dikkatli olmanız gerektiğini belirtir.



Sizde Mywot eklentiniz açıkken Mywot hesabınızla ya da anonim olarak girdiğiniz sitelere oy verebilirsiniz .

Uyarı ekranı. Güvenlik uyarılarıyla güvenli web tarama. Kullanıcı derecelendirmelerine dayanarak itibarı düşük bir sitede bulursanız, WOT size bir uyarı gösterir. WOT size yol gösterir, ancak nihai karar sizinindir: uyarı atlayabilir ve siteye girebilir veya bir önceki sayfaya dönebilirsiniz.
Unutmayın ki kullanıcıların verdiği oylara dayanarak size uyarı verir. Eğer bildiğiniz bir site ise gezinmeye devam edebiliriniz.

Safe web browsing with safety alerts




Daha Güvenli Arama Sonuçları. Buğdayı samandan ayırın. Ayrıca güvenle arama yapmanıza yardımcı olmak için arama motoru sonuçları, sosyal medya platformları, web postası ve diğer popüler sitelerdeki itibar simgeleri de bağlantıların yanında gösterilir. Eklentinin ayarlarından simge görünürlüğünü ayarlayın.
safe search results






WOT, diğer kullanıcıların deneyimlerine dayanarak size trafik ışığı biçimindeki ikonlar göstermek yoluyla web-sitesi itibarlarını gösterir.
İtibarları ve bunların arkasındaki sebepleri görmek için farenizi ikonun üstünde tutun.


Google'da arama yaptığınızda da sitelerin güvenilirliğini görebilirsiniz.



Bu Web Sitesi Güvenli mi? 
Topluluk değerlendirme ve incelemelerine dayanarak site güvenliğini kontrol etmek için WOT'un eklentisini ve mobil uygulamasını kullanın

Mobil uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.


Mobile Security & Protection - Google Play'de Android Uygulamaları



 Mobile Security & Protection- ekran görüntüsü küçük resmi   Mobile Security & Protection- ekran görüntüsü küçük resmi   Mobile Security & Protection- ekran görüntüsü küçük resmi    Mobile Security & Protection- ekran görüntüsü

















GOOGLE CHROME EKLENTİ İÇİN SORULAN BİRKAÇ SORU

Soru:  Eklenti bazı web sitelerinde tarayıcımı yavaşlatıyor?

Cevap: Bir web sitesi Facebook, Twitter vb. Gibi çok sayıda düğme içeriyorsa, eklenti sayfa yükleme ve kaydırma işlemlerini yavaşlatabilir. Düğmeler, çerçeveleri kullanarak diğer web siteleri ile iletişim kurar ve etkin bir blogun ön sayfasını yüklemek, örneğin yüzlerce çerçeve oluşturabilir. WOT gibi, tüm kareleri denetlemek isteyen uzantılar için Chrome, kodlarını her kareye enjekte eder; bu işlem çok fazla CPU tüketir ve sayfayı yavaşlatır. Chrome Web Mağazası'ndan Bağlantıyı kes eklentisini yükleyerek sorunu çözebilirsiniz. Bu uzantı, benzer düğmeleri devre dışı bırakır ve bunların tarayıcınızı yavaşlatmasını durdurur.


Soru: Eklentiyi Chrome'dan nasıl kaldırabilirim?

Cevap:  WOT eklentisini diğer herhangi bir Chrome uzantısı gibi kaldırabilirsiniz. En kolay yol araç çubuğundaki WOT düğmesini sağ tıklayın ve açılır menüden Kaldır'ı seçin.



FİREFOX İÇİN BİRKAÇ SORU


Soru: Araç çubuğu düğmesini hiçbir yerde göremiyorum?

Cevap: Gezinme araç çubuğu gizlenmiş olabilir. Firefox menüsünde Görünüm'ü tıklayın, ardından Araç Çubukları menüsünü tıklayın Düğmenin birinde olup olmadığını görmek için her araç çubuğunu açın Seçtiğiniz araç çubuğuna WOT simgesini ekleyin. Araç çubuğunda sağ tıklayın ve açılır menüden Özelleştir ... seçeneğini belirleyin. Araç Çubuğu Özelleştir penceresindeki WOT düğmesini bulun ve istediğiniz araç çubuğuna sürükleyip bırakın. Bitti'yi tıklayın. Firefox profilinizdeki bir şey soruna neden olabilir. Yeni bir Firefox profili oluşturun ve yalnızca WOT yükleyin.

Soru: Derecelendirmeler yüklenmiyor ve araç çubuğu düğmesi gri renkte kalıyor?

Cevap: Tarayıcınızın çevrimdışı modda olmadığından emin olun. Bilgisayarınızdaki kişisel güvenlik duvarı sunucularımıza erişimi engelleyebilir. ZoneAlarm Pro kullanıyorsanız, Mobil kod kontrolü'nü Gizlilik ayarları'ndan kapatın. Eklentinin çalışmaya başlayıp başlamadığını görmek için güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakın. Testten sonra güvenlik duvarını tekrar etkinleştirmeyi unutmayınız. Güvenlik duvarı bu soruna neden olursa, her zaman api.mywot.com'a nasıl erişime izin verdiğinizle ilgili ayrıntılar için kullanım kılavuzunu okuyun. Geçici bir ağ sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Tarayıcınız sunucuya erişebiliyorsa bir onay sayfası görürsünüz. Bağlantıyı açarken bir hata mesajı alırsanız, ağ bağlantınızda bir sorun var demektir. Firefox profilinizdeki bir şey soruna neden olabilir.


Soru: Bir web sitesini ziyaret ettiğimde Firefox çöküyor ?

Cevap: Firefox profilinizdeki bir şey soruna neden olabilir.

Soru: Eklentiyi Firefox'dan nasıl kaldırabilirim? 

Cevap: Firefox için WOT, başka herhangi bir uzantı gibi kaldırılabilir. Araçlar menüsüne gidin ve Eklentiler'i seçin. Uzantılar sekmesinde, WOT dosyasına bakın ve Kaldır'ı tıklayın. Tarayıcınızı yeniden başlatın ve iş tamamlanır.






























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tor Browser Kullanımı

TOR BROWSER KULLANIMI İşverenler, okullar ve hatta hükümetler tarafından daha fazla incelenerek Web'e göz atarken bir isim verilmesi anonimlik haline geldi. Gelişmiş bir gizlilik duygusu arayan birçok kullanıcı, orijinal olarak ABD Deniz Kuvvetleri tarafından oluşturulan ve şu anda dünya çapında sayısız Web sörfçüsü tarafından kullanılan bir ağ olan Tor'a (Soğanlık Yönlendiricisi) dönüyor.

Tor Browser Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript

Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript Flash Oynatıcı Vimeo gibi görüntü web siteleri, görüntü içeriğini görüntülemek için Flash Player eklentisini kullanır. Maalesef, bu yazılım bağımsız olarak çalıştığından Tor Browser vekil sunucu ayarlarına uyması kolayca sağlanamaz. Bu nedenle gerçek konumunuzu ve IP adresinizi web sitesi işletmecilerine ya da bir dış gözlemciye açık edebilir. Bu nedenle Flash, varsayılan olarak Tor Browser üzerinde devre dışı bırakılmıştır ve etkinleştirilmesi önerilmez. Bazı görüntü web siteleri (YouTube gibi), Flash kullanmayan alternatif görüntü yayınlama yöntemleri sunar. Bu yöntemler Tor Browser ile uyumlu olabilir. JavaScript JavaScript, web sitelerinin görüntü, animasyon, ses ve durum ilerlemesi gibi etkileşimli ögeler sunmak için kullandığı bir programlama dilidir. Maalesef, JavaScript tarayıcı güvenliğine yönelik saldırılar yapılmasına ve kimliğinizin açığa çıkmasına neden olabilir. Tor Browser üzerinde pe

Şifreleriniz neden Emoji olmasın? 😛👇👆👀👄💚

Akıllı telefonunuzu düz dört haneli PIN veya yüz ifadeli emoji ile açmak istermisin? Örneğin: ''12345'' yerine  ''😛👇👆👀👄💚'' gibi bir kombinasyon parolası.