Ana içeriğe atla

Tor Browser Nasıl İndirilir.

İndirme

Tor Browser uygulamasını indirmenin en güvenli ve basit yolu, https://www.torproject.org adresindeki resmi Tor Project web sitesinden indirmektir. Siteyle olan bağlantınızın güvenliği HTTPS kullanılarak sağlanır ve bu da bazı kişilerin bağlantınızı kurcalamasını oldukça zorlaştırır.
Bununla birlikte, Tor Project web sitesine erişemediğiniz zamanlar olabilir: örneğin, ağınızda Tor engellenmiş olabilir. Böyle bir durumda, aşağıda listelenen alternatif indirme yöntemlerinden birini kullanabilirsiniz.

GetTor

GetTor, iletileri otomatik olarak yanıtlayarak, Dropbox, Google Drive ve Github gibi çeşitli konumlarda barındırılan son Tor Browser sürümü bağlantılarını gönderen bir hizmettir.
E-posta ile GetTor kullanımı:
  1. gettor@torproject.org adresine bir e-posta gönderin ve ileti metnine işletim sisteminize bağlı olarak "windows", "osx" ya da "linux" (tırnak işaretleri olmadan) yazın.
  2. GetTor, Tor Browser paketini indirebileceğiniz bağlantılar, şifrelenmiş imza (indirmeyi doğrulamak için), imzayı oluşturmak için kullanılan parmak izi ve paketin sağlama değerini içeren bir e-posta ile yanıt verir. Kullandığınız bilgisayarın modeline bağlı olarak "32-bit" ya da "64-bit" yazılımlardan birini seçmeniz istenebilir.
Twitter ile GetTor kullanımı:
  1. OS X üzerinde çalışacak İngilizce Tor Browser indirme bağlantılarını almak için @get_tor'a içinde "osx en" sözcükleri bulunan doğrudan bir ileti gönderin (hesabı takip etmeniz gerekmez).
Jabber/XMPP ile GetTor kullanımı (Tor Messenger, Jitsi, CoyIM):
  1. Linux üzerinde çalışacak Çince Tor Browser indirme bağlantılarını almak için gettor@torproject.org adresine içinde "linux zh" sözcükleri bulunan bir ileti gönderin.

Satori

Satori farklı kaynaklardan güvenlik ve gizlilik programları indirmenizi sağlayan, Chrome veya Chromium tarayıcıları tabanlı bir eklentidir.
Tor Browser indirmek için Satori kullanımı:
  1. Chrome Uygulama Mağazasından Satori uygulamasını yükleyin.
  2. Tarayıcınızın eklentiler menüsünden Satori'yi seçin.
  3. Satori açıldığında, kullanmayı yeğlediğiniz dile tıklayarak bu dildeki indirmelerin listesini görüntüleyen menüyü açabilirsiniz. İşletim sisteminizin adı altındaki Tor Browser kaydını bulun. Programın adından sonra "A" ya da "B" seçeneğini seçin - bu seçenekler farklı yazılım kaynaklarını belirtir. Böylece indirme işlemi başlar.
  4. İndirme işleminin bitmesini bekleyin. Ardından Satori menüsünde "Karma Üret" bölümünü bulun ve "Dosyaları Seçin" üzerine tıklayın.
  5. İndirilen Tor Browser dosyasını seçin. Satori üzerinde, yazılımın özgün sağlaması ile karşılaştırmanız gereken dosya sağlaması görüntülenir: Sağlama değerini almak için, indirmeyi başlatmak için tıkladığınız bağlantının yanındaki "checksum" sözcüğüne tıklayın. Sağlama doğru ise, indirdiğiniz dosya doğrudur ve Tor Browser kullanmaya başlayabilirsiniz . Sağlama yanlış ise, dosyayı yeniden ya da farklı bir kaynaktan indirmeniz gerekebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tor Browser Kullanımı

TOR BROWSER KULLANIMI İşverenler, okullar ve hatta hükümetler tarafından daha fazla incelenerek Web'e göz atarken bir isim verilmesi anonimlik haline geldi. Gelişmiş bir gizlilik duygusu arayan birçok kullanıcı, orijinal olarak ABD Deniz Kuvvetleri tarafından oluşturulan ve şu anda dünya çapında sayısız Web sörfçüsü tarafından kullanılan bir ağ olan Tor'a (Soğanlık Yönlendiricisi) dönüyor.

Tor Browser Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript

Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript Flash Oynatıcı Vimeo gibi görüntü web siteleri, görüntü içeriğini görüntülemek için Flash Player eklentisini kullanır. Maalesef, bu yazılım bağımsız olarak çalıştığından Tor Browser vekil sunucu ayarlarına uyması kolayca sağlanamaz. Bu nedenle gerçek konumunuzu ve IP adresinizi web sitesi işletmecilerine ya da bir dış gözlemciye açık edebilir. Bu nedenle Flash, varsayılan olarak Tor Browser üzerinde devre dışı bırakılmıştır ve etkinleştirilmesi önerilmez. Bazı görüntü web siteleri (YouTube gibi), Flash kullanmayan alternatif görüntü yayınlama yöntemleri sunar. Bu yöntemler Tor Browser ile uyumlu olabilir. JavaScript JavaScript, web sitelerinin görüntü, animasyon, ses ve durum ilerlemesi gibi etkileşimli ögeler sunmak için kullandığı bir programlama dilidir. Maalesef, JavaScript tarayıcı güvenliğine yönelik saldırılar yapılmasına ve kimliğinizin açığa çıkmasına neden olabilir. Tor Browser üzerinde pe

Şifreleriniz neden Emoji olmasın? 😛👇👆👀👄💚

Akıllı telefonunuzu düz dört haneli PIN veya yüz ifadeli emoji ile açmak istermisin? Örneğin: ''12345'' yerine  ''😛👇👆👀👄💚'' gibi bir kombinasyon parolası.