Ana içeriğe atla

Tor Browser Onion Hizmetleri

Onion Hizmetleri

Onion hizmetleri (eskiden "gizli hizmetler" denirdi) yalnızca Tor ağı üzerinden erişilebilen hizmetlerdir (web siteleri gibi).
Onion hizmetleri, web üzerindeki gizli olmayan sıradan hizmetlere göre çeşitli avantajlar sunar:
  • Bir Onion hizmetinin konumu ve IP adresi gizlidir. Böylece engellenmeleri ya da bağlı oldukları ya da işletmecilerin kullandığı hizmet sağlayıcıların belirlenmesi zorlaştırılmış olur.
  • Tor kullanıcıları ile Onion hizmetleri arasındaki tüm trafik uçtan uca şifrelenir. Bu nedenle HTTPS bağlantısı kurmak hakkında endişelenmenize gerek yoktur.
  • Bir Onion hizmetinin adresi otomatik olarak üretilir. Böylece işletmecilerin bir alan adı satın alması gerekmez. .onion adresinin kullanılması ayrıca Tor bağlantısının doğru konuma yapıldığından ve bağlantıya müdahale edilmediğinden emin olunmasını sağlar.

Onion hizmetine nasıl erişilir


Diğer web siteleri gibi, bir Onion hizmetine bağlanmak için adresini bilmeniz gerekir. Onion adresi, çoğunlukla rastgele on altı harf ve sayıdan oluşan ve ".onion" ile biten bir dizgedir.

Sorun çözme

İstediğiniz Onion hizmetine erişemiyorsanız, 16 karakterlik onion adresini doğru yazdığınızdan emin olun. Küçük bir hata bile Tor Browser tarafından siteye ulaşılmasını engeller.
Onion hizmetine gene de bağlanamıyorsanız, lütfen daha sonra yeniden deneyin. Geçici bir bağlantı sorunu olabilir ya da site işletmecileri uyarı olmadan sitenin çevrimdışı kalmasına izin vermiş olabilir.
Ayrıca DuckDuckGo Onion Hizmeti sayfasına bağlanarak diğer Onion hizmetlerine erişebildiğinizden emin olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tor Browser Kullanımı

TOR BROWSER KULLANIMI İşverenler, okullar ve hatta hükümetler tarafından daha fazla incelenerek Web'e göz atarken bir isim verilmesi anonimlik haline geldi. Gelişmiş bir gizlilik duygusu arayan birçok kullanıcı, orijinal olarak ABD Deniz Kuvvetleri tarafından oluşturulan ve şu anda dünya çapında sayısız Web sörfçüsü tarafından kullanılan bir ağ olan Tor'a (Soğanlık Yönlendiricisi) dönüyor.

Tor Browser Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript

Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript Flash Oynatıcı Vimeo gibi görüntü web siteleri, görüntü içeriğini görüntülemek için Flash Player eklentisini kullanır. Maalesef, bu yazılım bağımsız olarak çalıştığından Tor Browser vekil sunucu ayarlarına uyması kolayca sağlanamaz. Bu nedenle gerçek konumunuzu ve IP adresinizi web sitesi işletmecilerine ya da bir dış gözlemciye açık edebilir. Bu nedenle Flash, varsayılan olarak Tor Browser üzerinde devre dışı bırakılmıştır ve etkinleştirilmesi önerilmez. Bazı görüntü web siteleri (YouTube gibi), Flash kullanmayan alternatif görüntü yayınlama yöntemleri sunar. Bu yöntemler Tor Browser ile uyumlu olabilir. JavaScript JavaScript, web sitelerinin görüntü, animasyon, ses ve durum ilerlemesi gibi etkileşimli ögeler sunmak için kullandığı bir programlama dilidir. Maalesef, JavaScript tarayıcı güvenliğine yönelik saldırılar yapılmasına ve kimliğinizin açığa çıkmasına neden olabilir. Tor Browser üzerinde pe

Şifreleriniz neden Emoji olmasın? 😛👇👆👀👄💚

Akıllı telefonunuzu düz dört haneli PIN veya yüz ifadeli emoji ile açmak istermisin? Örneğin: ''12345'' yerine  ''😛👇👆👀👄💚'' gibi bir kombinasyon parolası.