Ana içeriğe atla

Tor Browser Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript

Uygulama ekleri, eklentiler ve JavaScript

Flash Oynatıcı

Vimeo gibi görüntü web siteleri, görüntü içeriğini görüntülemek için Flash Player eklentisini kullanır. Maalesef, bu yazılım bağımsız olarak çalıştığından Tor Browser vekil sunucu ayarlarına uyması kolayca sağlanamaz. Bu nedenle gerçek konumunuzu ve IP adresinizi web sitesi işletmecilerine ya da bir dış gözlemciye açık edebilir. Bu nedenle Flash, varsayılan olarak Tor Browser üzerinde devre dışı bırakılmıştır ve etkinleştirilmesi önerilmez.
Bazı görüntü web siteleri (YouTube gibi), Flash kullanmayan alternatif görüntü yayınlama yöntemleri sunar. Bu yöntemler Tor Browser ile uyumlu olabilir.

JavaScript

JavaScript, web sitelerinin görüntü, animasyon, ses ve durum ilerlemesi gibi etkileşimli ögeler sunmak için kullandığı bir programlama dilidir. Maalesef, JavaScript tarayıcı güvenliğine yönelik saldırılar yapılmasına ve kimliğinizin açığa çıkmasına neden olabilir.
Tor Browser üzerinde pencerenin sol üst kısmındaki "S" simgesi aracılığıyla erişilen ve her bir web sayfası için JavaScript kullanımını kontrol etmenizi ya da tamamen engellemenizi sağlayan NoScript adında bir eklenti bulunur.
Web sitelerinde gezinirken yüksek derecede güvenlik isteyen kullanıcılar, Tor Browser üzerindeki Güvenlik Kaydırıcısı ayarını "Orta-Yüksek" (HTTPS olmayan web siteleri için JavaScript devre dışı) ya da "Yüksek" (tüm web siteleri için JavaScript devre dışı) olarak seçmelidir. Bununla birlikte, JavaScript devre dışı bırakıldığında birçok web sitesi düzgün görünmeyebilir. Bu nedenle Tor Browser varsayılan olarak tüm web sitelerinin betikleri çalıştırmasına izin verir.

Tarayıcı Eklentileri

Tor Tarayıcı Firefox tabanlı olduğundan Firefox ile uyumlu tüm eklenti ve temalar Tor Tarayıcı üzerine de yüklenebilir.
Bununla birlikte, varsayılan olarak yalnız Tor Browser ile kullanılabileceği denenmiş eklentiler yüklenmiştir. Diğer tarayıcı eklentilerini yüklemek, Tor Browser işlevselliğini bozabilir ya da gizlilik ve güvenliğinizi etkileyecek daha ciddi sorunlara yol açabilir. Diğer eklentilerin yüklenmesi kesinlikle önerilmez ve Tor Project bu şekildeki yapılandırmalar için destek sunmaz.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tor Browser Kullanımı

TOR BROWSER KULLANIMI İşverenler, okullar ve hatta hükümetler tarafından daha fazla incelenerek Web'e göz atarken bir isim verilmesi anonimlik haline geldi. Gelişmiş bir gizlilik duygusu arayan birçok kullanıcı, orijinal olarak ABD Deniz Kuvvetleri tarafından oluşturulan ve şu anda dünya çapında sayısız Web sörfçüsü tarafından kullanılan bir ağ olan Tor'a (Soğanlık Yönlendiricisi) dönüyor.

Şifreleriniz neden Emoji olmasın? 😛👇👆👀👄💚

Akıllı telefonunuzu düz dört haneli PIN veya yüz ifadeli emoji ile açmak istermisin? Örneğin: ''12345'' yerine  ''😛👇👆👀👄💚'' gibi bir kombinasyon parolası.